Opplæring i Nesodden Bridgeklubb Vinter og Vår 2023

Velkommen! Det høres kanskje litt høytidelig og uvirkelig ut å spille bridge i en bridgeklubb, hvis man ikke føler at man fullt ut behersker alle spillets finesser. La for all del ikke det skremme deg bort! Det er det i så fall bare du selv som taper på.

Spillere på alle nivåer I en lokal bridgeklubb som Nesodden Bridgeklubb deltar spillere på alle nivåer. Blant de som spiller regelmessig i klubben vil du helt sikkert finne spillere som har det samme kunnskapsnivået om bridge som deg selv. Vi er ingen eliteklubb for de få, men roser oss selv av å ha medlemmer som hører hjemme i størsteparten av det bridgefaglige spekteret. Her vil du møte de medlemmer som ganske nylig har fullført et nybegynnerkurs - men også de som deltar i turneringer i større sammenhenger.

En hyggelig og åpen klubb Vi fokuserer på å bygge en klubb der det er hyggelig å praktisere hobbyen vår: Raushet og bridgeglede er høyt på vår agenda!

Medvirkning fra kursdeltakere Vi er kjent for å prøve ut nye metoder i klubben vår. Nå vil vi satse på enda mer medvirkning fra folk som går på kurs, til å finne måter som gjør at de kan passe opplæringen inn i travle hverdager. Vi har kurs på skolen (se nedenfor), hjemmekurs, der vi møtes i små grupper på fleksible dager hjemme hos lærere eller kursdeltakere, og – vi veileder i opplæring og spilling på nett. Vårt motto er: Vil du lære bridge, så finner vi en måte som passer for deg! (innen rimelighetens grenser…)

Ta kontakt! Forhåpentligvis har denne informasjonen inspirert deg til å ta Nesodden Bridgeklubb nærmere i øyesyn. Trenger du mer informasjon vil vi anbefale deg å sende en epost eller ringe til en i klubbens styre (se Styret) eller en fra Rekrutteringsutvalget (se RU medlemmer, nederst), eller ta kontakt med et medlem du kanskje kjenner fra før (Se medlemsoversikten eller resultatlistene).


April 2023: Grunnkurset er ferdig – fokus nå er videreopplæring

NB! Vi kommer tilbake med informasjon om høstens program i løpet av kort tid

Rett før påske avsluttet klubben et grunnkurs i bridge som gikk over 10 uker. Deltakerne har nå flere tilbud om videre læring:

  • Spilling i C-pulja på tirsdager fra kl 18-21, med veileder, og korte gjennomgang av aktuelle tema;
  • Repetisjon/»catching up» for de som gikk glipp av noen kurskvelder: Heer tilbyr vi spesialopplæring i mindre grupper, på anmodning;
  • «Tirsdagsklubben» fra kl 16.45 – 18, der forskjellige tema blir belyst. Hoved målgruppe er de viderekomne/B-gruppa, men nybegynnerne vil kunne følge med også.

Kurs for de mer rutinerte: «Tirsdagsklubben» fortsetter kl 16.45 – 18 fram til sommerbridgen starter 23. mai. Vi tar opp diverse tema med en kort innledning om meldinger, deretter spiller vi, og diskuterer melding, spilleføring og motspill for to spill hver kveld. Tirsdag 18/4 fortsetter vi med fargemeldinger, svar og innmeldinger, og introduserer avkastsignaler. Vi fortsetter 25/4 og 2/5 med grandmeldinger og svar, og innmeldinger i grand. Tema og lærer på Tirsdagsklubben blir kunngjort i Bulletinen mandag kveld

Det er ikke nødvendig å delta alle gangene for å få utbytte av dette. Kurset er gratis.

Kurs/veiledning i nettspilling: Her er det ikke planlagt kurs, men veiledning og eventuelt kurs arrangeres etter behov. Ta kontakt med Marianne Grydeland, epost eller på tlf .

Spørsmål, forslag? Ta kontakt med en av medlemmene i rekrutteringsutvalget:

NavnEpostMobilnummer
Einar Visnes
Ane Haaland
Morten Brataas

Vi holder til i kantinen på Nesodden Videregående Skole og spiller hver tirsdag fra klokken 18:00. Stikk gjerne innom og ta en prat hvis du er nysgjerrig.

Vi har som regel både en A, B og C-pulje. C-puljen er et tilbud til helt ferske spillere som ennå ikke føler seg helt trygge på å spille turneringsbridge. Her vil det kunne snakkes i kortene, og det vil være noen litt mer rutinerte med som kan gi instruksjoner. Spilling i gruppe C er gratis, og det vil være en veileder til stede.

Velkommen!


Selvstudium

Norsk Bridgeforbund har også laget flere videoer for å kunne lære seg bridge som selvstudium. Disse er laget av våre dyktige juniorer Agnethe og Sofie.

Vet du ikke helt hva bridge er så ta en titt på følgende video:

Det er også laget en video som gir en introduksjon til meldinger:

Her er flere tips fra Norsk Bridgeforbund: https://www.bridge.no/Laer-bridge/Laer-bridge-selvstudium